Factors affecting the productivity of the dairy herd in Eastern SC
Keywords:
lactation, milk productionAbstract
This study was developed to analyze the trend of milk production in the current lactation (current production) and its influence on the subsequent lactation (future production). To improve milk productivity in the eastern region of Santa Catarina, good nutrition and quality of the cow's genetics are recommended, along with reproductive and sanitary management, which will lead to better productivity and greater efficiency in dairy farming.
Publication Facts
Reviewer profiles N/A
Author statements
- Academic society
- Epagri - Revista Agropecuária Catarinense
- Publisher
- Empresa de Pesquisa Agropecuária e Extensão Rural de Santa Catarina - Epagri
References
MILAGRES, J.C. Melhoramento animal seleção. Viçosa: UFV, 1980. 77p.
MADALEHA, F.E.; VALENTE, J.; TEODORO, R.L.; MONTEIRO, J.B.N. Produção de leite e intervalo entre partos de vacas HPB e mestiços HPB:Gir num alto nível de manejo.
Pesquisa Agropecuária Brasileira, Brasília, v.18, n.2, p.195-200, 1983.
TORRES, C.L.A.; CORDEIRO, J.L.F. Causas de infertilidade de bovinos leiteiros nas regiões do Vale do Itajaí e Nordeste de Santa Catarina: índices zootécnicos . Florianópolis: EMPASC, 1991. 37p. (EMPASC. Documentos, 124).
NOBRE, P.R.C.; MILAGRES, J.C.; CASTRO, A.C.G.; FONSECA, F.A. Influência do intervalo de partos e período seco na produção de leite do rebanho leiteiro da Universidade
Federal de Viçosa, Estado de Minas Gerais. Revista da Sociedade Brasileira de Zootecnia, Viçosa, v.14, n.4, p.421-428, 1985.
RIBAS, N.P.; MILAGRES, J.C.; CASTRO, A.C.G.; TORRES, C.A.A. Influência do intervalo de partos e do período seco sobre a produção de leite, gordura e porcentagem de gordura em
rebanhos holandeses da bacia leiteira de Castrolândia, Estado do Paraná. Revista da Sociedade Brasileira de Zootecnia, Viçosa, v.13, n.2, p.225-234, 1984
Downloads
Published
How to Cite
Issue
Section
License
Copyright (c) 1996 Amaro Hillesheim, João Lari Felix Cordeiro

This work is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 International License.
