Overview of soybean seed production in Santa Catarina State

Authors

Keywords:

Socioeconomic analysis, Seed production, Soybean farming

Abstract

Seed production in the state of Santa Catarina stands out for the quality and the generation of production surpluses, exporting seeds to other states and countries. The objective of this study is to characterize and analyze the conjuncture and evolution of the seed market in Santa Catarina, with emphasis on the production of soybeans, which is the most economically relevant crop.

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Author Biographies

Haroldo Elias, EPAGRI

Possui graduação em Engenharia Agronômica pela Universidade Federal de Santa Catarina (1985), mestrado em Genética e Melhoramento de Plantas pela Universidade Federal de Lavras (1997) e doutorado em Agronomia pela Universidade Estadual de Maringá (2006). Analista de pesquisa em sócio economia da Empresa de Pesquisa Agropecuária e Extensão Rural de Santa Catarina, no Centro de Planejamento e sócioeconomia, Epagri/Cepa.

Mariana Silva, UDESC

Possui graduação em Agronomia pela Universidade Federal da Fronteira Sul (2022). Atua como bolsista CAPES no programa de Pós-Graduação em Produção Vegetal na Universidade do Estado de Santa Catarina/CAV, nível de mestrado.

João Leite, UFFS

Possui graduação em Agronomia pela Universidade Federal do Rio Grande do Sul (UFRGS, 2006), Mestrado em Agronegócios (UFRGS, 2008) e Doutorado em Sistemas de Produção Agrícola (Wageningen University, 2013). Atualmente é professor do curso de Agronomia da Universidade Federal da Fronteira Sul - UFFS. 

References

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Published

2023-04-29

How to Cite

Elias, H. ., Silva, M., & Leite, J. (2023). Overview of soybean seed production in Santa Catarina State. Agropecuária Catarinense Journal, 36(1), 8–11. Retrieved from https://publicacoes.epagri.sc.gov.br/rac/article/view/1592

Issue

Section

Conjuncture