Use of agro-industrial residues in ruminant feeding

Authors

DOI:

https://doi.org/10.52945/rac.v35i2.1134

Keywords:

alternative foods, animal nutrition, sustainability

Abstract

 Agro-industrial residues, especially those inappropriate for human consumption, can be used for ruminants feed, due to their ability to convert fibrous foods into noble products, such as milk and meat. The use of residues in the feeding of ruminants contributes to reducing costs, reducing competition for food and mitigating the environmental impacts caused by their incorrect disposal. However, the successful use of residues is often limited to little knowledge of nutritional characteristics, form of conservation and economic value. The purpose of this article is to present the main factors to be evaluated for choosing a specific agro-industrial residue in animal feed.

 

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Author Biographies

Vanessa Ruiz Fávaro, Epagri / Estação Experimental de Lages

Possui graduação em Zootecnia pela UEM (2006), Doutora em Zootecnia pela Unesp - Câmpus de Jaboticabal, onde desenvolveu trabalhos relacionados à análise de alimentos, nutrição e metabolismo de bovinos de corte. Atualmente é pesquisadora em nutrição animal, na EPAGRI. Tem experiência na área de Zootecnia, com ênfase em nutrição e produção de ruminantes, atuando principalmente nos seguintes temas: metabolismo animal, forragicultura e avaliação de alimentos para ruminantes.

Ângela Fonseca Rech, Epagri/Estação Experimental de Lages

Possui graduação em Zootecnia pela UFRRJ e Mestrado em Nutrição Animal pela UFV (1989). Foi professora da disciplina de Nutrição Animal, CAV-UDESC. Tem experiência na área de Zootecnia com ênfase em nutrição de ruminantes, alimentos e alimentação, bromatologia e análise de alimentos por espectroscopia no infravermelho próximo (NIRS). Atualmente é pesquisadora na área de pecuária e responsável técnica pelo Laboratório de Nutrição Animal da EPAGRI.

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Published

2022-08-31

How to Cite

Fávaro, V. R., & Fonseca Rech, Ângela. (2022). Use of agro-industrial residues in ruminant feeding . Agropecuária Catarinense Journal, 35(2), 14–16. https://doi.org/10.52945/rac.v35i2.1134

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