Avaliação de cultivares de cenoura na região do alto vale do Itajaí em Santa Catarina

Authors

  • Vandréia Ricobom Teixeira Prefeitura municipal de Rio do Sul-SC
  • Leandro Luiz Marcuzzo Instituto Federal Catarinense - IFC/Campus Rio do Sul

Keywords:

Daucus Carota L., genotypes, productivity

Abstract

Carrot is the fifth vegetable of economic importance in Brazil, and in Santa Catarina state, the region of the High Valey of Itajaí presents favorable conditions for cultivating the crop due to the climate and being close to the large consumer centers. However, it´s important to know the behavior of eigth cultivars in this region. The cultivars Alvorada, Brasília, Brazlândia, Ferracini, Flakee and Suprema presented the best yields and Alvorada, Brazlândia, Ferracini Nantes and the lowest losses within the categories under the cultivation conditions of the High Valey of Itajaí region of Santa Catarina State, Brazil.

 

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Author Biographies

Vandréia Ricobom Teixeira, Prefeitura municipal de Rio do Sul-SC

Eng.-agrônoma, aluna do curso de especialização do IFC/Campus Rio do Sul e da prefeitura municipal de Rio do Sul, Rua Wenceslau Borini, s/n, Bairro Canta Galo, 89160-000, fone (47) 3531-1140, e-mail: ricobom.13@hotmail.com

Leandro Luiz Marcuzzo, Instituto Federal Catarinense - IFC/Campus Rio do Sul

Eng.-agrônomo, Dr., Instituto Federal Catarinense - IFC/Campus Rio do Sul, C.P. 441, 89163-356 Rio do Sul, SC, fone (47) 3531-3700, e:mail: leandro.marcuzzo@ifc.edu.br

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Published

2018-10-03

How to Cite

Teixeira, V. R., & Marcuzzo, L. L. (2018). Avaliação de cultivares de cenoura na região do alto vale do Itajaí em Santa Catarina. Agropecuária Catarinense Journal, 31(3), 41–43. Retrieved from https://publicacoes.epagri.sc.gov.br/rac/article/view/299

Issue

Section

Scientific note