Evaluation of ten elephant grass cultivars on the southern coast of Santa Catarina, Brazil
Keywords:
Pennisetum purpureum, biomass, digestibilityAbstract
In this study, ten elephant grass cultivars were tested at the Urussanga Experimental Station and the Jaguaruna Experimental Field, aiming to select and recommend elephant grass cultivars for planting for the production of biomass for use in cattle farming.
Publication Facts
Reviewer profiles N/A
Author statements
- Academic society
- Epagri - Revista Agropecuária Catarinense
- Publisher
- Empresa de Pesquisa Agropecuária e Extensão Rural de Santa Catarina - Epagri
References
ECHEVERRIA, L.C.R.; CAVALAZZI, M.R.; LANZER, E.A. Produção de leite em Santa Catarina: análise da oferta. Florianópolis: EMPASC,
17p. (EMPASC. Documentos, 25).
GUARAGNA, G. P.; COSENTINO, J. R.; PAULINO, V. T.; SCHAMMASS, E.A. Efeito da frequência de corte sobre o rendimento e qualidade de capim-elefante (Pennisetum pur-pureum Schum) Var. Uruckwami. Boletim da Indústria Animal, Nova Odessa, v. 50, n. 2, p. 79-85, 1993.
OLIVEIRA, J.0. de. A síndrome da subnutrição. A Lavoura, Rio de Janeiro, n. 604, p. 7-10, 1993.
SALERNO, A.R.; TCACENCO, F. A. Características e técnicas de cultivo de forrageiras de estação fria no Vale do Itajaí e Litoral de Santa Catarina. Florianópolis: EMPASC, 1986. 56p. (EMPASC. Boletim Técnico, 38).
VIEIRA, L. M.; GOMIDE, J. A. Composição química e produção forrageira de três variedades de capim elefante. Revista Ceres, Viçosa, v.15, n.86, p.245-260, 1968.
Downloads
Published
How to Cite
Issue
Section
License
Copyright (c) 1997 Simião Alano Vieira, Augusto Carlos Pola

This work is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 International License.